Foto galerija
Video galerija
Simboli
Himna
E-mail

H53
Pust v Cerknici
Kraški pust
Striček

       >>Novice

Tako smo naše "delavno" leto zaključili. Bilo je jubilejno (60), zato bogato z dogodki, pestro, tudi vroče a lepo. Želimo, da bo tako tudi v prihodnjem letu.

Vsem ljubiteljem Tminske Pustne Muzike in dobrim ljudem, pa želimo MIRNO, ZDRAVO IN SREČNO LETO 2016.


Letošnja že 6. dobrodelna stojnica NAJ NA BOŽIČ NIHČE NE TRPI POMANJKANJA, odlično uspela, tudi s pomočjo vseh vas darovalcev - sponzorjev in obiskovalcev. Verjamemo, da smo obiskovalcem uspeli vsaj za trenutek odgnati iz misli vsakodnevne težave in da jim je bil tudi zaradi nas ta dan pred Božičem malo lepši.

 

Leto se hitro približuje koncu in že se pripravljamo na letos že 6. dobrodelno stojnico – 24.12.2015. Tudi letos se priporočamo vsem dobrim ljudem za razne dobrote, ki jih lahko ponudimo na naši stojnici. Stojnica deluje pod sloganom – NAJ NA BOŽIČ NIHČE NE TRPI POMANJKANJA. Tako boste tudi letos lahko pri nas dobili kaj za se pogret (topel čaj…) ali za se posladkat, kaj za pod zob, pa tudi kakšno oblačilo se bo dobilo (kapo, šal…, igračo… . Poskrbljeno pa bo tudi za dobro vzdušje, napoveduje pa se tudi Božiček.

13.12.2015 – Miklavžev sejem na Mostu na Soči

Letos se je TD Most na Soči odločilo, da obudijo mostarski sejem. K sodelovanju smo bili povabljeni tudi TPM in sicer naš »ansambel« Frika. Vzdušje in obisk sejma je bil nad pričakovanju. Tudi naši Frikarji so poželi kar nekaj aplavzov in bili večkrat ujeti v objektive.

Tudi letos se izdela koledar društva za sponzorje.

20.11.2015 – IZŠLA JE OSEBNA – JUBILEJNA ZNAMKA TMINSKE PUSTNE MUZIKE

Ob zaključku jubilejnega leta smo kot trajen spomin na 60 letno delo članov izdali še jubilejno – osebno znamko Tminske Pustne Muzike. Za izdelavo fotografije znamk se najlepše zahvaljujemo Humar Branku in Miljku Lesjaku.

20.11.2015 - praznovanje 70. letnice našega člana Rutar Silva

Letošnje že 4. praznovanje okrogle obletnice. Preloženo je bilo na kasnejši datum zaradi bolezni slavljenca, zato smo mu še s toliko večjim veseljem prišli voščit. Bil je deževen jesenski dan. Dobili smo se v restavraciji Korita, Silvu zaigrali in mu voščili. Silvu seveda še posebej želimo veliko, veliko zdravja. Kot vsi je tudi on prejel skupinsko fotografijo nastopa društva. Z veseljem smo pojedli odličen golaž s polento in se posladkali z Lenkinimi in Silvovimi dobrotami. Vmes smo seveda tudi zaigrali na instrumente, za ples pa nam je zaigral tudi naš ansambel Frika. Vzdušje je bilo sproščeno in prijetno.

22.10.2015 – 8. sestanek UO

03.10.2015 – izlet na Bled na vabilo župana Bleda g. Fajferja

Ob letošnjem nastopu na Blejskem karnevalu smo dobili povabilo na jesenski izlet na Bled. Ko se je bližala jesen smo se pričeli dogovarjati o točnem terminu. Izbran je bil datum 03.10.15. Člani smo se v velikem številu dobili na železniški postaji na Mostu na Soči, kupili karte za vlak in že smo se peljali proti Bledu. Kaj kmalu smo bili na Bledu, kjer nas je že čakal župan. Povabil nas  je v bar na pijačo dobrodošlice. V nadaljevanju pa nam predstavil spominsko sobo na železniški postaji. Med potjo do blejskega gradu nam je razložil celotno zgodovino Bleda, posameznih vil in na gradu tudi zgodovino gradu. Ogledali smo si tudi vinsko klet na gradu in seveda pokušali in kupili različna dobra vina. Potem pa smo bili povabljeni še na kosilo v gostilno Murka. Tam smo se županu zahvalili za čudovit dan. Sami pa smo uživali v lepotah Bleda tudi popoldan. Nekateri smo se odpeljali z gondolo do otoka, drugi odkrivali novosti Bleda in si privoščili blejske rezine. Po povratku z otoka smo se vsi dobili. Večina smo se odpeljali z turističnim vlakcem do železniške postaje, nekateri pa odšli peš.

Izlet nam bo ostal v zelo lepem spominu. Globoko smo hvaležni županu za tako veliko pozornost do našega društva.

Z veseljem se bomo karnevala na Bledu še udeležili.

26.09.2015 – 8. Praznik frike v Tolminu

Kot vsako leto je Tminska Pustna Muzika tudi letos sodelovala na tminskem prazniku frike, ki se je dobro prijel. Letos je sodelovalo kar 10 stojnic – ekip. Lahko smo videli in okušali friko na takšne in drugačne načine. Za dobro voljo pa je poskrbel domač ansambel Kolovrat.

21.09.2015 – 7. sestanek UO - sodelovanje na prazniku frike

29.08.2015 – praznovanje 50. letnice poroke predsednika TPM Ivana Obleščak.

Ob novici, da naš predsednik praznuje zlato poroko, smo se hitro zorganizirali na predvečer poroke. Dobili smo se v baru v bližini hiše predsednika, se postavili v kolono in veselo zaigrali. Slavljenca sta nas bila zelo vesela. Lepega jubileja smo se skupaj z njima poveselili tudi mi. V nadaljevanju nam je ob raznih dobrotah vsem igral naš »ansambel« Frika.  Bilo je prijetno, okusno in domače.

18.07.2015 – sodelovanje na Puntarskih dnevih – mnogoboj.

Društvo Tminska Pustna Muzika je na Puntarskih dnevih sodelovala tudi letos in to s kar dvema ekipama. Zbrali smo se na starem placu v Tolminu, ob dogovorjeni uri.  Vročina je bila neznosna, 35 stopinj. To je bil tudi razlog za zamik programa izvedbe iger na 17,00 uro. A nismo klonili, odrezali smo se več kot odlično. Ena od naših ekip je dosegla izjemen rezultat – 1. mesto. Priigrali smo si prehodni pokal.

20.06.2015 – praznovanje 60. letnice naše članice Lucije Šorli.

To je letos že tretja okrogla obletnica. Na jubilejni dan smo se dobili na parkirišču pred gostilno in že so zaigrale naše trobentice in zapeli ubrani glasovi. Luciji smo zaželeli še dolgo zdravih let, ter da bi skupaj z nami še dolgo delila veselje.

Kot je že običaj smo tudi Luciji podarili skupinsko fotografijo članov iz enega izmed naših nastopov.   Tako smo s člani muzike preživeli še en lep sobotni popoldan.

24.05.2015 – rojstni dan člana Lipušček Slavka.

To je letos praznovanje že druge okrogle obletnice. Zbrali smo se v pizeriji Tmin. Sledil je pozdrav in voščila slavljencu. Tudi njemu smo podarili skupinsko sliko iz nastopa društva. Praznovanje se je odvijalo v prijetnem vzdušju ob igranju TPM in našega »ansambla« Frika..

12.04.2015

Člani TPM smo se odločili, da po pustno večerjo združimo z izletom. Imeli smo več predlogov, na koncu je zmagala Ljubljana, vožnja z barko po Ljubljanici. Udeležba članov je bila skoraj 100%, vreme prečudovito. Barka je priplula točno ob določeni uri in kaj hitro si je vsakdo dobil svoje mesto na njej. Najprej smo z zanimanjem poslušali kapetana barke, ki nam je do podrobnosti opisal Ljubljano ob vožnji po Ljubljanici. No že kaj kmalu je zadišalo po kokošji obari. Ja moramo priznati, bila je čudovita in nato pladenj čevapčičev , pa pladenj pleskavic, neomejena količina sadja, sokov, vina…, kam vse to dati. Žal je 3 ure vožnje prehitro minilo. Da je dobil že tako čudovit dan še piko na i, nam je zaigral še naš trio. Vsi utrujeni od »naporov«, smo tako morali barko zapustiti, ko bi se prileglo še malo počitka. A kaj, ko je bilo potrebno oditi še na ogled botaničnega vrta, ki je celih 178 m oddaljen od pomola. Zmogli smo in takoj okupirali večino klopc v parku ter bife in v miru do konca prebavili kosilo z barke. Ob toplem spomladanskem soncu so nam misli zašle k sladoledu, ki smo si ga privoščili šele na Vrhniki. Vsi srečni in ohlajeni smo pot nadaljevali proti Tolminu, kamor smo prispeli v zgodnjih večernih urah. In da ne bi se izneverili tradiciji – »Še skuz, prej kkr sma šli saksebe, sma še ki papil«, nas je naš član g. Rajko povabil v Gostilno pri Martini še na eno pijačo.

08.03.2015

Praznovanje 8. marca – tudi to je novost pri Tminski Pustni Muziki. Članstvo ženskega spola pri društvu se je povzpelo že skoraj na 50 % (ja dosegamo tudi kvote EU) in soglasno smo prejeli odločitev, da nazdravimo na praznik žensk. Organizirali in razdelili smo si zadolžitve in priprave so takoj stekle. Na 8.03. – nedeljo, je delovna ekipa prišla eno uro pred ostalimi, tako da je bilo ob dogovorjeni uri 13,00 že vse nared in kaj kmalu je zadišala frika. Še prej pa smo se pogreli z zelenjavno kremno juho. Predsednik se je izkazal in razdelil članicam ob prazniku prelepe žametne vrtnice. Da pa ne bi moški ostali praznih rok, saj bo čez dva dni 40 mučencev, sta naši članici nabrali zvončke in za vsakega še šibo. Pa ne samo to, tudi s strani grofa smo bili obdarjeni – čokoladni zajčki. Da je bilo vzdušje res popolno nam je zaigral naš trio in tudi grla so se kaj hitro ogrela. Za konec pa še odlična mimozina torta od Nevenke.

Vse ljubitelje Tminske Pustne Muzike obveščamo, da je fotografska razstava prenešena iz Gostilne pri Martini v Tolminski Muzej, kjer bo vse do 23.03.2015.

SPONZORJI 60 LET

Sponzorji v materialu: vrstni red je naključen. Za nas je vsak sponzor zelo pomemben, tako prvi na seznamu kot zadnji.

1. Slovensko Narodno Gledališče Nova Gorica,
2. Balinarski športni klub »SOČA«, Tolmin
3. Lampret.net, Marko Lampret s.p., Tolmin
4. Tapetništvo Kravanja, Poljubinj 89f, Tolmin
5. KZ Tolmin, Tolmin
6. Vedri Alp, Vedrijan 17, 5211 Kojsko
7. Gostilna pri Martini, Tolmin
8. Bar Grad, ga. Vera Podgornik, Tolmin
9. Sirarstvo Konec, Volče
10. Okrepčevalnica Korita
11. Gostilna Štefan, Zatolmin
12. Penzion Rutar ,Tolmin
13. Bar Pod Murvo, Tolmin
14. M bar, Tolmin
15. Bar Paradiso, Tolmin
16. Pizzerija Tmin
17. Gostilna Pod koritom, Trebuša
18. Gostilna Slap, Slap

FINANČNI SPONZORJI
19.Lekarna Tolmin, ga. Martina Klanjšček
20.Zobozdravnica ga. Vlasta Jesenšek, Tolmin,
21. Občina Tolmin
22. LTO Tolmin
23. Frizerski salon Taljat, Tolmin
24. Kovinoplastika Carli Volče 144 E,

MEDIJSKI SPONZORJI
25. Radio Alpski val. Tolmin
26. KA TV Tolmin
Poleg teh so o nas poročali tudi: TV Koper, Delo, Vi-tel, TV Slovenija – Radio Odmev, Radio Sora

O R G A N I Z A C I J S K I   S P O N Z O R J I
1. KANAL
2. CERKNICA
3. LIVEK
4. OPČINE/TRST
5. PULFERO (ITALIJA)
6. CERKNICA
7. VIR- STRIČEK PUST
8. SEDEGLIANO(ITALIJA)
9. KOPER
10. LIVEK
11. LJUBLJANA- ZMAJEV FESTIVAL
12. IG- PODKRIMSKI FESTIVAL
13. BOVEC
14. PTUJ (ETNO KARNEVAL)
15. KOČEVJE - MAČKARADA
16. ISTRSKI KARNEVAL – PORTOROŽ
17. BLED

SPONZORJI – DOBRODELNA STOJNICA pod GESLOM –
NAJ NA BOŽIČ NIHČE NE TRPI POMANJKANJA

Sponzorjev je tu veliko – skoraj vsi, ki lahko kako prispevajo – seznam lahko vidite tudi na naši spletni strani v foto galeriji. Samo letos jih je bilo 30, vsako leto prihajajo novi.

FOTO GALERIJA

FOTOGRAFIJE ZA RAZSTAVO IN ALBUME SO PRISPEVALI:
ARHIV TMINSKE PUSTNE MUZIKE
IVAN OBLEŠČAK, TOLMIN
SILVA MLAKAR, ČIGINJ
LJUBKA KRANJC, KLAVŽE
KANALEC ALBIN, TOLMIN
KANALEC DANILO, TOLMIN
KNJIŽNICA CIRILA KOSMAČA, TOLMIN
MARINA FILI, TOLMIN
KAVČIČ MARIJA, TOLMIN
ŽNIDARČIČ BRANKO, KANAL

RAZSTAVO SO OMOGOČILI:
LOKALNO TURISTIČNA ORGANIZACIJA TOLMIN
FOTO ČERV, TOLMIN

ISKRENA HVALA VSEM,
Tminska Pustna Muzika

 

21.02.2015 – Abraham naše članice Ljubke Kranjc

S pustnimi aktivnostmi smo za letos zaključili, a še preden smo instrumente zares odložili smo bili povabljeni na praznovanje Abrahama naše članice Ljubke Kranjc v gostilno Korita v Zatolminu.

Dogovori o izvedbi »programa« so stekli s pospešeno hitrostjo, kajti časa smo imeli le nekaj dni. A sprejem v Abrahama je že tak praznik, da se ga človek skoraj mora zapomnit.

Na jubilejni dan smo se dobili na parkirišču pred gostilno, si razdelili rože, da jih podarimo Ljubki ob voščilu in že so zapele naše trobentice in smo v koloni odšli do vhoda, kjer nas je Ljubka pričakala. Seveda so jo ven privabili naši ubrani glasovi. Tako smo Ljubki zaželeli še dolgo zdravih let, ter da bi skupaj z nami delila veselje še čim več časa.

Tako smo Ljubko sprejeli v družbo Abrahamovcev, seveda pa je morala pred tem tudi dokazati, da ima že dovolj znanja in veščin pri gospodinjskih opravilih kot se za žensko spodobi pri teh letih. Za lažja gospodinjska opravila je dobila nekaj »podpore« za dodatno opremo ter skupinsko fotografijo Tminske Pustne Muzike.
Tako smo z Ljubko preživeli lep sobotni popoldan

 

SREDA – 18.02.2015 – POGREB PUSTA
Pust na parah je bil že pripravljen in zadolženi člani so ga prenesli na stalno mesto, kjer so se od njega vestno poslavljali mimoidoči vse do 16.30 ure. Takrat smo se zbrali tudi ostali člani in pospremili pokojnika, letos po nekaj letih ponovno pokojnico na most čez Tolminko. Navadno muzika igra na zadnji poti žalostinke, letos smo bili malo preveč veselih ritmov in skoraj nam je oživela, nas ni hotela zapustit, a se ji nismo pustili. Za ta pust je potrebno končat, ne moremo »noret« celo leto. Tako smo malo sklonjenih glav odšli še na »oprano« joto.
A čaka nas že naslednje srečanje. Naša članica Ljubka bo srečala Abrahama že v soboto 21.02.2015…

TOREK – 17.02.2015 – PRAZNOVANJE 60. LETNICE TMINSKE PUSTNE MUZIKE - TOLMIN
Nekateri smo se dobili že ob 14,00 uri, postorili še zadnje malenkosti pred nastopom. Malo pred 15,00 uro so prišli tudi gasilci (varovanje). Letos si je naš grof zaželel osebno policajko. Predvideval je, da bo veliko obiskovalcev in želel se je zavarovati. Policajka je bila na svojem mestu še pred grofom in svoje delo izvrstno opravljala čez celo prireditev. Sprevod je krenil in naša prva prijetna naloga je bila, da zaigramo naši sponzorki ga. M.K… A ker ura ni ravno naš zaveznik, že nadaljujemo po taktu muzike pot proti Domu upokojencev v Tolminu. Pričakala nas je lepa skupina varovancev, kateri smo z veseljem zaigrali. Pridružil pa se nam je tudi gospod iz Sežane, kateri se je po prebranem članku o Tminski Pustni Muziki v časopisu Goriška odločil, da pride v Tolmin na našo prireditev ob 60. letnici. Gospod je povedal, da je muzikant, da igra mali boben in činele, ter prosil, če lahko zaigra z nami, kar smo mu seveda dovolili. Spremljal nas je vse do zaključka uradnega dela. Od Doma upokojencev smo odšli do Pregljevega trga, nato pa nadaljevali čez glavno križišče v stari del mesta do fontane. Med celotno potjo so se nam priključevale maske. V starem delu mesta pa so nas pričakali še drugi gledalci. Zbrala se je velika množica obiskovalcev. Tminska Pustna Muzika je zaigrala del svojega repertoarja in požela kar nekaj aplauza. Nato smo se nasmejali Dramski skupini Folklorne skupine Razor, ki se nam je predstavila s svojim skečem. Za zaključek je Tminska Pustna Muzika zaigrala še nekaj melodij in prisotne povabila na nadaljevanje programa in torto v Gostilno pri Martini. Tu nas je pričakalo že kar nekaj gostov. Najprej smo pozdravili vse goste s Himno Tminske Pustne Muzike, nato je grof povedal zgodovino Tminske Pustne Muzike. V nadaljevanju je najstarejši član Tminske Pustne Muzika g. Albin predstavil instrumente izdelane 1955. leta iz pločevine UNRRA paketov ameriške vojske. Predstavljeni so bili tudi kostumi Tminske Pustne Muzike in sicer 6 različnih – Mexikanci, Vikingi, Škoti, Mušketirji, Kekci in Ad Tminskga grafa muzika. Člani Tminske Pustne Muzike so vložili ogromno napora in uspeli obnoviti foto galerijo in pripravili foto razstavo. Poleg tega pa sta bila na vpogled tudi dva velika albuma s fotografijami. Razstava bo odprta še en teden v Gostilni pri Martini. Poleg tega pa se ob razstavi na TV vrtijo fotografije 2800 iz letošnjih in lanskoletnih nastopih Tminske Pustne Muzike. Vabljeni na ogled. Po odprtju razstave je Tminska Pustna Muzika odšla na teraso pred gostilno, kjer nas je čakala 40 kg težka torta. Vsi gostje so bili povabljeni k torti. Grof in grofica sta prižgala 6 ognjemetov na torti – ja slovesen trenutek. Vzdušje in počutje članov ob misli, da lahko skupina deluje 60 let, ter da si sam del te skupine, je bilo čudovito. Pridne slaščičarke Slaščičarne Kavarne so po ugasitvi ognjemetov pohitele z delitvijo torte, saj je na terasi postalo mrzlo. Torta je bila čudovita. Ob zaključku programa pa je za zabavo poskrbel Duo Palbin. Tminska Pustna Muzika je ob tem jubileju pripravila in delila tudi jubilejne spominke – kemične svinčnike in obeske za ključe. Rajanje v prijetnem vzdušju se je nadaljevalo v pozne večerne ure. Prijetno utrujeni in zadovoljni smo zaključili pustni torek.

PONEDELJEK – 16.02.2015
Ekipa je opravila še zadnje naloge pred Pustnim torkom, pusta na parah ter fotografsko razstavo. Vse je šlo kot namazano.

NEDELJA – 15.02.2015 – GOSTOVANJE NA VIRU PRI DOMŽALAH
Jutro je nekam hitro prišlo, takoj po 9 uri smo prvi člani že bili v skladišču, kjer smo se dobili le nekateri, saj ostale poberemo med potjo. Naš dolgoletni šofer Franci nas je že čakal. Vsi smo bili točni, tako da smo lahko štartali ob določeni uri za odhod. Narava kliče in ustavili smo se na postajališču Barje – Lenkini sendviči, nekateri kavica, … . Nato pa nadaljevanje vožnje proti Viru. Super, oblaki so se razmaknili, jasni se. V avtobusu je bilo potrebno pregledati še vse gumbe in jih nekaj tudi ponovno prišiti, za kar je poskrbela Magda. A za opravljeno delo je potrebno tudi plačilo, vse je bilo vestno opravljeno in računi poravnani. Po prihodu na Vir, kjer smo že dolga leta stalni gostje je bilo sonce že prav toplo. Z veseljem smo spremljali tudi prihajajoče in mimoidoče maske. Bilo je kaj videti. No in nastopil je čas, da se priključimo karnevalu. Tokrat smo bili neutrudljivi in se pred dvema odroma odlično predstavili. Po končani povorki smo se najprej okrepčali s pripravljeno malico gostitelja, nato pa odšli v pripravljen šotor za vse maske. Tu smo zaplesali in se poveselili z ostalimi maskami do odhoda avtobusa. Na poti proti domu smo se ustavili v gostilni Podkoritom v Trebuši kjer smo zaigrali in zapeli z vnukom lastnice in se posladkali z ocvirkovco in mulcami. Po čudovitem večeru smo se lastnici ga. Marjetki zahvalili in se poslovili.

SOBOTA – 14.02.2015 – GOSTOVANJE NA BLEDU
Tminska Pustna Muzika je enkrat na Bledu že gostovala, a tega je že dolgo, dolgo. Gostovanja se spominjajo le najstarejši člani. Ker smo na gostovanje šli z vlakom smo morali še do železniške postaje Most na Soči pripeljali z osebnimi avtomobili. Vlak je imel odhod ob 11.58, zato smo imeli še nekaj časa, in že so veselo odmevali zvoki iz naših trobentic. Nato smo napravili še eno gasilsko fotografijo za spomin. Na vlaku smo z velikim užitkom pojedli sendviče, ki jih je kot že vsa leta pripravila ga. Lenka, žena našega člana Silva. Za danes je pripravila sendviče z domačo (njihovo) zaseko in tudi vege so bili odlični. In že smo bili na Bledu. Obveščeni smo bili, da naj bi nas pričakal sam župan. Ob pogledu na nas je bil zelo presenečen in vesel, da smo tako lepa ekipa. Za pozdrav smo mu z veseljem dve zaigrali. V njegovem spremstvu smo se odpeljali z avtobusom do mesta. Nato nas je vodil najprej do gostilne Murka na kosilo – ješprenj s klobaso. Ja, kot nam pritiče, saj imamo v naši pustni himni »pijema zla, pajema še vč«. In res nas je dobro okrepčalo. Ob gostilni nas je več čas spremljala skupina Japoncev in fotografirala, posamezniki pa so želeli imeli tudi posnetke skupaj z nami. Seveda jim tega nismo odrekli. Potem pa smo spet vzeli pot pod noge pa po hribčku gor, pa po hribčku dol. Tema povorke je bila Otvoritev obvoznice. V povorki so bili delavci, protestniki in druge različne maske. No čez nekaj časa pa smo le prišli do jezera, pred oder, glavno prizorišče. Na odru so bili vsi odgovorni za obvoznico in pomembni politiki – predsednik vlade g.Cerar, zunanji minister g. Erjavec, g. Janša, župan Ljubljane g. Jankovič, bivši predsednik g. Türk, župan Bleda in drugi. Ko so povedali vse pomembno glede gradnje so stopili iz odra. Župan Bleda je nato prerezal trak nove obvoznice. Tminska Pustna Muzika pa je imela čast ob slovesnem dogodku odigrati nekaj svojih najlepših melodij. Za tem se je povorka pomaknila na prizorišče pred trgovski center, kjer so po zaključku igranja Godbe iz Gorij ponovno odmevali zvoki iz naših trobentic. Kaj kmalu pa se je izkazalo, da »signalizacija na obvoznici ni pravilna, saj je skupina deklet zgrešila lokacijo, kjer se brezplačno je delil čaj za maske. No vse se dobro končalo. Pritožba je bila uspešno rešena in signalizacija nemudoma popravljena.« Tu nas je prevzel podžupan in nas odpeljal na ORIGINALNE BLEJSKE KREMNE REZINE – odlične. Med tem, smo izvedeli še za svetovni rekord našega skakalca Prevca – 250 m. No in že je prišla ura, ko smo morali na avtobus – tudi tu nas je spremljal podžupan, do železniške postaje. Za povrh pa smo dobili povabilo za sodelovanje na Oktobrski prireditvi ob zaključku sezone. Z veseljem smo sodelovanje obljubili. Še pozdrav in že smo bili na vlaku, kjer se nam je malo počitka prav prileglo. Ne, nismo še zaključili. Po prihodu na Most na Soči smo se odpeljali na Slap v gostilno Slap, kjer nas je čakala prava gostija. Kot se spodobi, smo gostiteljema z najprej zaigrali nekaj ubranih melodij, tudi za ples in večer se je končal v prijetnem vzdušju. Pred odhodom še pozdrav in dogovor za točno uro prihoda naslednji dan.
Ja takega sprejema, kot na Bledu, še nismo doživeli in se ga bomo še dolgo spominjali.

VAJE 09.02.2015 – ZADNJE VAJE PRED NASTOPI
Tudi tokrat smo bili točni. Pohiteli smo z vajami, saj smo pričakovali KTV, katera nam bo napravila jubilejno oddajo ob 60. letnici delovanja Tminske Pustne Muzike. Med člani smo se dogovorili, kdo od članov bo dal intervju. Takoj po 18.30 uri je prišel snemalec KTV. Oko kamere nas je zvesto spremljalo preostanek vaj. Čez čas se je snemalcu pridružila tudi novinarka in intervjuji so stekli. Seveda je bil tu najbolj pomemben naš najstarejši član g. Albin (Predsednik društva g. Ivan, je bil zaradi bolezni odsoten), ki je član že vse od 1965 leta. Le kdo mu bo dal še eno pokojnino. Za njim je na novinarska vprašanja odgovarjal brat Danilo, ki ima podobno dolgo članstvo pri Tminski Pustni Muziki, nato pa še cela vrsta članov. Seveda je kot vedno tudi ta dan veljalo »Še zmeram prej kkr sma šli sak sebe, sma še ki papil« in to pri naši sponzorki v baru Grad. Tam smo imeli »drugi« del vaj. Lahko si ogledate v naši foto galeriji.

Vabilo

Prvi pustni nastop
Včeraj, 07.02.2015 je imela Tminska pustna muzika prvi pustni nastop, pravo generalko. Vestno smo se vsi zbrali že skoraj pol ure pred dogovorjeno 16,00 uro. Med urejanjem nam je vestno sledilo novinarsko oko in uho ga. Neve Blazetič - Primorske novice. Na prvem kantonu - betuli  - pred gostilno Pri Martini v Tolminu pa se nam je pridružila še Kabelska TV Tmin. Z nami sta bila, kot vsako letno tudi naša sponzorja lastnika g. Rajko in Ivica. Tudi letos se je miza kar šibila pod dobrotami. Za uvod smo najprej zaigrali nekaj ponarodelih melodij. Vzdušje je bilo tako že od začetka prav prešerno in tako smo dobro podprti, pot nadaljevali proti drugemu kantonu - betuli, do Penziona Rutar, kjer smo, tako kot že pri Gostilni pri Martini, lastniku zaigrali in mu zaželeli zdravja in uspehov, ter čimveč gostov v letu 2015. Od tu nas je pot vodila do našega predsednika g. Ivana Obleščaka, kateri letos iz zdravstvenih razlogov ne more aktivno sodelovati z nami, a vemo, da smo v mislih vedno z nam, tako kot on z nami. Pozdravili smo ga z nekaj ubranimi melodijami, mu nazdravili in zaželeli vse najboljše pri okrevanju, ter pot nadaljevali do naslednjega kantona - betule - bar Rolka. Tako smo delili naše dobre želje po vsem Tolminu, vseh betulah in kantonih vse do zadnjega - Bar Grad. Tu smo celoten repertoar še enkrat ponovili in si obljubili, da bomo zastavljenim ciljem zvesto sledili. Da pa bomo to lahko naredili, se bomo spet v ponedeljek spet dobili, še na zadnjih vajah. Tudi ta dan nas bo obiskala Kabelska TV, saj moramo našo 60. letnico  dobro zabeležiti.

Obvestilo - foto galerija

Vse ljubitelje Tminske pustne muzike obveščamo, da našo obsežno foto galerijo začasno zapiramo. Ponovno bo odprta od 25.02.2015 dalje. Hkrati pa vas vabimo na otvoritev obsežne foto razstave ob našem jubileju 60. letnici delovanja na pustni torek dne 17.02.2015 ob 17,00 uri v Gostilno pri Martini v Tolminu..

Tminska Pustna Muzika letos praznuje 60 let delovanja in 10 let kot društvo. To obletnico želimo zabeležiti skupaj z domačini in vsemi ljubitelji Pusta.

Ob tej priliki pa želimo dopolnit naš arhiv (pisni ali foto), zato naprošamo vse, ki imajo stare fotografije Tminske Pustne Muzike, da nam jih posodijo. Želimo pripraviti pregled delovanja Tminske Pustne Muzike od leta 1955 – 2015.

Nekaj fotografij smo že prejeli in sicer od ga. Marine FILI, za kar se ji iskreno zahvaljujemo.

Tminska pustna muzika tako pričenja delavno leto. Prve vaje bodo 12.01.2015 ob 18,00 uri na balinišču. Pred tem se sestane tudi upravni odbor z obsežnim dnevnim redom.

12.01.2015 – TPM je pričela z delom. Prvič se je dobil UO, za tem pa smo imeli prve vaje. Zagreto smo prijeli instrumente in jih dodobra spihali. V društvo smo sprejeli tudi tri nove člane, ki so se odlično odrezali. Še vedno pa velja da po vajah, -»še predn sma šli usak sebe, sma še ki papil«, tako je bilo tudi danes.

PUSTNO NOVO LETO

03.01.2015 smo se člani Tminske pustne muzike dobili na Čiginju pri naši članici, da preženemo staro leto in odpremo pustu vrata, saj je le ta že zelo blizu. Dogovorjeno je bilo, da bi spekli par frik. Krompir je bil že skoraj v celoti olupljen in narezan, mize pripravljene, prostor za peko je na Nikota že čakal. V zelo kratkem času smo se zbrali skorajda vsi člani. Zadolženi za pijačo in hrano so zavihali rokave, ostali pa so poskrbeli, da je beseda stekla. Da pa usta niso bila presuha je bila na mizi pripravljena tudi pijača tej pa smo dodali še topel čaj, kuhano vino in kavo. Niko nam je dodobra napolnil želodce s frikami. Vsaka je bila drugačna. Pridne članice pa so spekle razno pecivo in palačinke. Povedat je potrebno, da je krompir prispeval sam grof. Da pa je bilo vse še bolj pestro je Darko vzel v roke svojo ljubico, Igor saksofon, Niko je napravil svoj kontrabas, grof pa kanto in štilc, kjer piše, kamor je šel bik, naj gre še štrik. Ker pa smo rekli, da moramo s starim letom zaključit smo odprli tudi šampanjec, nazdravili in si obljubili, da bomo nadaljevali in s pustom zimo pregnali vsaj v tako dobro kot vsa leta do sedaj.

 


     >>Novice

1.Himna (integralna)
2.Himna (razsirjena)
3.Himna (gola)
4.Program
5.Livek 2010 (foto)
6.Videogalerija

--] TPM © Copyright 2003 graphics, design Lara-K . Webmaster [--