Foto galerija
Simboli
E-mail

H53
JBB
Pust v Cerknici
Kraški pust

       >>Novice

27.11.2006
OBČNI ZBOR TMINSKE PUSTNE MUZIKE
V soboto, 9.decembra 2006, bo v Gostilni »Na Gun« v Tolminu Občni zbor Tminske Pustne Muzike, s pričetkom ob 18:00 uri.

Predviden je naslednji dnevni red:
+ Zbor muzikantov
+ Otvoritev Občnega zbora
+ Izvolitev delovnega predsedstva in sprejem dnevnega reda
+ Poročila: predsednika, tajnika, finančno poročilo
+ Razprava na poročila
+ Razrešitev in izvolitev novega Odbora TPM
+ Obravnava in sprejem programa aktivnosti v letu 2007
+ Obravnava in sprejem finančnega načrta za leto 2007
+ Določitev višine članarine
+ Razno
+ Večerja
+ »Jemanje mer« za novo pustno obleko


25.11.2006
SESTANEK ODBORA TPM – ZAČELO SE JE

Odbor Tminske Pustne Muzike je imel včeraj v Bifeju Grad v Tolminu 2. redni sestanek, ki je hkrati pomenil začetek priprav na novo Pustno sezono. Glavna točka dnevnega reda je bilo oblikovanje dokumentov za Občni zbor, ki bo v soboto, 9. decembra 2006, v Gostilni »Na Gun« v Tolminu, s pričetkom ob 18.00 uri. Sestanka se je udeležilo 6 od 7. članov Odbora, ki so v dolgi in izčrpni razpravi pripravili vse potrebno za uspešno izvedbo temeljnega statutarnega dogodka Tminske Pustne Muzike. Lahko bi se reklo – Poslednja Tminska Legenda zopet jaha.



23.8.2006
VABILO NA PIKNIK

SPOŠTOVANI MUZIKANT !

V soboto, 26. avgusta 2006, ob 15:00 uri bo na ranču »Pri Siberju« na Dobravah PIKNIK 2006 Tminske Pustne Muzike.

PREDVIDEN DNEVNI RED :
+ Zbor muzikantov
+ Otvoritev Piknika s pozdravom predsednika
+ Kosilo
+ Pregled opravljenih in predvidenih aktivnosti
+ Podelitev priznanj
+ Večerja
+ Piknik družabnosti

Prosimo te, da svojo udeležbo potrdiš Daniju na mbt. 041-65-70-59 ali prinašalcu tega vabila do četrtka, 24.8.2006, do 20:00 ure.

Pustni pozdrav !

ODBOR TMINSKE PUSTNE MUZIKE


23.8.2006
SESTANEK ODBORA TPM
Odbor Tminske Pustne Muzike je imel včeraj 1. redni sestanek po poletnih počitnicah, ki se ga je udeležilo 5 od 7. odbornikov in 1 član. Na dnevnem redu sta bili 2. točki: Piknik 2006 in aktivnosti do konca leta. Sklenjeno je bilo, da se Piknik 2006 organizira v soboto, 26.avgusta 2006, na Siberjevem ranču na Dobravah. Piknik se bo pričel ob 15:00 uri. Vabilo bo v kratkem objavljeno na spletni strani, oglasni deski, vsak član pa ga bo prejel tudi osebno od uradnega poštarja TPM-ja Điđija Lukovga. Aktivnosti do konca leta bodo delovna točka Piknika na katerem bo tajnik TPM-ja Dani predstavil izhodišča.


22.3.2006
SESTANEK ODBORA TPM
Odbor Tminske Pustne Muzike je imel včeraj redni sestanek, ki se ga je udeležilo 6 od 7. odbornikov. Na dnevnem redu so bile 3 vsebinske točke: zahvala sponzorjem, finančne zadeve, zaključno srečanje. Sklenjeno je bilo, da se Po-Pustno srečanje organizira v soboto, 8. aprila 2006, v gostilni Na Gun, s pričetkom ob 20:00 uri.
Pred sestankom se je uredilo oglasno desko in njeno okolico (na ogled so slike pustnega rajanja v nedeljo 12.3.), po sestanku pa ogledalo prizorišče pustne večerje Na Gun.


13.3.2006
TPM KLJUB ODPOVEDI RAZIGRANO
Včerajšnji nastop v SEDEGLIANU pri Vidmu naj bi bil zadnji v letošnjem spomladanskem pustnem času, a so ga italijanski organizatorji kljub fantastičnemu vremenu na naši strani meje, zaradi slabega vremena odpovedali. Morda se v teh dneh čudovito vreme res zadržuje le v Posočju. Niso pa se zadržali muzikanti, ki so le odšli do Kobarida pozdravit Vrsnske pustarje, in rajanje se je začelo. Budnica za Kobarid, zaspan od nogometne tekme prejšnjega dne. Muziciranje se je nato nadaljevalo pri Gotarju in na avtobusni postaji v Tolminu, najvztrajnejši pa so za konec pred skladiščem »še eno domačo zapeli.« Pustarji naredijo Pust tudi če ga ni.


10.3.2006
TPM TUDI Z ZGIBANKO
V nedeljo, 12. marca, se bo Tminska Pustna Muzika na povabilo Pro Loco Sedegliano in v organizaciji Turistične zveze Gornjega Posočja udeležila še zadnjega karnevala v tej pustni sezoni v Furlaniji Julijski krajini, to je mednarodne pustne povorke CARNEVAL DA L'ORCUL v SEDEGLIANU pri Vidmu (Udine - Italija).
Ob tej priložnosti je Turistična zveza Gornjega Posočja (ga. Mojca RUTAR) izdala dvojezično zgibanko (v pdf obliki) s predstavitvijo Pustovanja v Posočju, Tminske pustne muzike in Vrsnskega pusta. Tako je TPM dodal še kamenček v mozaik preštevilnih letošnjih pred-Pustnih Pustnih in po-Pustnih aktivnosti.

Zgibanko si lahko ogledate tudi na spletni strani TZGP. V fizični obliki pa bo na voljo od jutri dalje.

TPM bo v nedeljo nastopil v Italijanom najbolj všečnih pustih oblekah – mušketirjih.


7.3.2006
TPM V SEDEGLIANO (I)
V nedeljo, 12. marca odhaja Tminska Pustna Muzika na mednarodni karneval v Sedegliano. Odhod bo ob 10:15 iz Tolmina (z avtobusne postaje).Vožnja preko Robiča, Čedada, Vidma do Sedegliana. Po prihodu v Sedegliano bo sledila topla malica, nato priprave na pustno povorko, ki se je bo udeležilo 38 skupin (vključno z vozovi) iz Furlanije, Slovenije in Avstrije. Pričetek sprevoda je predviden med 14:30 – 15:00 uro. Pot pustnega sprevoda po ulicah mesta znaša okoli 1 km.
Na osrednjem trgu bo postavljen oder, moderator bo predstavil vsako skupino posebej, vodja skupine na odru prevzame spominsko plaketo.
Po karnevalu je za vse organizirana skupna večerja. Med večerjo poteka tudi srečelov.
Zaključek približno ob 19:00 uri, povratek domov pa med 21:00 in 22:00 uro. Pomlad bo prišla iz Furlanije – v nedeljo!


6.3.2006
TPM ŠE NE POČIVA
V sredo, 8.marca (na Dan žena?!) bo imela Tminska Pustna Muzika 6.srečanje. Kot ponavadi v Baru Grad ob 19:00 uri. Po-Pustno slabo vreme zahteva dodatne aktivnosti za dobrodošlico pomladi. Ena od takšnih bo tudi nedeljski nastop na karnevalu v Sedeglianu (med Vidmom in Pordenonom). Nato sledi še prek-Pustno zaključno srečanje (konec marca ali v začetku aprila). Teden dni počitka je muzikantom zadostoval, da so vsi nestrpni pred nadaljnjimi akcijami.
Sicer pa je bil v zadnjih 4. dneh postavljen absolutni rekord ogledov foto-reportaž v zgodovini spletne strani TPM-ja, saj je bilo zabeleženih kar 598 obiskov, skupaj v letu dni 3.822. Obiskovalce še vedno privlačijo lanskoletne foto-reportaže (157 obiskov v zadnjem tednu), še bolj pa seveda letošnje Pustovanje (441 obiskov v 3. dneh).


1.3.2006
PRENAPORNO
PoTminuTminska Pustna Muzika je kot edina skupina obeležila letošnje pustno dogajanje v Tolminu. Ker se je želela še posebej izkazati in zadovoljiti vse Pusta željne Tolmince, je obiskala večino »kantonou in betul pa Tminu«: 1. Bar Grad, 2. Tminsko lekarnarco, 3. Dom upokojencev, 4. Dareta, 5. Gostilno pri Kranjcu, 6. Pizzerijo na Placu, 7. Karibi bar, 8. Bar Pod murvo, 9. M bar, 10. Hotel Krn, 11. Rutarja, 12. Kovačijo, 13. Paradiso, 14. Okrepčevalnico Tmin, 15. Bar Grad. Zaradi 5,5 urnega muziciranja (15:00 – 20:30 h), pitja in hranjenja (še nikoli toliko) se je TPM bila prisiljena odreči vabilom: 1. Bifeju na avtobusni, 2. Bifeju na Gun in 3. Bifeju Pr' Črvu. Morda drugo leto »če bama žiwi n' zdrawi.«
Kot po običaju več v foto reportaži.
Danes sledi ob 16:00 uri Pustni pogreb in ob 17:00 uri Zadnja večerja z »aprana župca.«


28.2.2006
TPM KONČNO V TOLMINU
Danes ob 16:00 uri se bo TPM tradicionalno na Pustni torek predstavila Tolmincem. Po več uspešnih gostovanjih je Poslednja Tminska Legenda prišla domov. Letošnji moto »Gwišna je gwišna« bo TPM udejanjil z igranjem »nevtralnih« meksikanskih pesmi. Smo namreč spet na prehodu (reforme, parada,…) ko je najbolj varno peti X pesmi.


27.2.2006
GOSTOVANJA USPEŠNO KONČANA

SprehodOpcineSobotno gostovanje na Opčinah pri Trstu je pomenilo težko preizkušnjo za TPM. Velik karneval v izjemno neprijaznem vremenu brez hrane in (predvsem) pijače je dodobra namučil člane TPM, ki so kljub posebnemu statusu in nastopu na glavnem odru, hitro našli pot v avtobus in domov. Večerja v Tomaju je le še bolj uspavala muzikante, tako da je pot domov večina prespala. Odpadla sta postanka v Šempetru in Kanalu. V sobotno pustno rajanje po Tolminu se je podala le peščica.
cerknicaNedeljski nastop na karnevalu v Cerknici je pomenil pravi balzam na rane prejšnjega dne. Lepo vreme, hrana in pijača so izvabili iz muzikantov vso radoživost, zato se nikomur ni mudilo domov. Po povratku v bazo – Bar Grad – se je veseljačenje nadaljevalo – do zaprtja, takšnega in drugačnega.
Več o gostovanjih v foto – reportažah.


24.2.2006
PUSTNE MASKOTE NA POLOŽAJU
Danes točno okoli 17:00 ure se bodo podale po Tolminu »ad kantona da kantona, da tazadne betule« letošnje pustne maskote. S tem se tudi uradno pričenja »Pust u Tminu.« Živel Pust!

MEDIJSKA RAZPRODANOST 2
Danes bo o Tminski pustni muziki objavljena 4-minutna reportaža v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija 1, ki poteka od 07:00 h do 09:00 h zjutraj, ob 10:00 h pa bo na radiu Alpski val intervju s predsednikom in tajnikom TPM-ja.


22.2.2006
5. VAJE TPM
Danes bodo potekale v dvorani Bara Grad 5. vaje Tminske pustne muzike. Pred gostovanjem na Opčinah in v Cerknici bi želel umetniški vodja Fazan preizkušati še nekatere variante glasbenega repertoarja. Gostovanje na Občinah bo TPM popestril tudi z nastopom grofa in grofice, kar zahteva programsko nadgradnjo, ki se jo bo dogovorilo po današnjih vajah. Napeto.


20.2.2006
MEDIJSKA RAZPRODANOST
Po objavi članka o Tminski pustni muziki v časniku Delo, sledi v tem tednu še nadaljevanje medijske razprodanosti. Danes (ponedeljek) bo na TV Koper v Dnevniku ob 18:45 h kratka reportaža o gostovanju v Kanalu, jutri (torek) ob 20:00 h reportaža na TV Tmin, v četrtek ob 20:30 h 1-urna oddaja na TV-VI tel, v petek ali soboto pa 4-minutni prispevek na TV Koper. Zaenkrat toliko.


19.2.2006
NASTOP V KANALU
Današnje gostovanje na 3. Pustovanju v Kanalu, ki so ga organizirali »Liški pustje«, je minilo v znamenju ogrevanja na prihajajoče osrednje aktivnosti TPM-ja. Muziciranje še ni bilo na višku, je pa v presenetljivo lepem vremenu vse potekalo po načrtih. Pred pričetkom sta predsednik Obleščak in podpredsednik Golob izročila marljivim organizatorjem spominsko fotografijo, nato je sledil še sprejem pri županu. TPM je nastopila kot prva in popeljala karavano 10 pustnih skup po ulicah Kanala. Po odličnem golažu je sledil povratek domov a le do Volč, kjer je gospodar kmetije Konec (sirarstvo Konec) pripravil veličastno pojedino za Poslednjo tminsko legendo. Dan so muzikanti zaključili z muziciranjem v »bazi« - Baru Grad.


17.2.2006
SE DOGAJA
Tminska Pustna muzika je v sredo s 4.vajami končala letošnje priprave na pustne prireditve. Letošnjih 25 zdravih muzikantarjev je obiskal tudi najstarejši Pepi Pečnikov, ki je budno spremljal muziciranje. Po vajah je sledil intervju za TV Tmin, ki bo predvajan v torek, 21.2.2006. Na pustna vprašanja novinarke Carmen Leban so odgovarjali predsednik Juanc, modni kreator Tona in najstarejši član Pepi. Po intervjuju je sledilo razdeljevanje novih pustnih oblek.
Včeraj je prišlo od sicer marljivih organizatorjev »Pusta na meji« sporočilo, da zaradi slabe vremenske napovedi Pust na Livku v soboto ODPADE.
Zato pa je TV VI-tel poslal TPM-ju ponudbo za snemanje 1-urne oddaje v soboto. Dogovori še potekajo.


15.2.2006
TMINSKA PUSTNA MUZIKA V DELU
TPM končno ni spet na delu ampak v današnjem osrednjem časopisnem dnevniku Delo. Novinarka Katja Roš je na 6.strani priobčila kar preveč virtuozno pisanje o Poslednji tminski legendi, tako da je pred TPM-jem velika odgovornost, da letošnje Pustne aktivnosti izvede brezhibno.


14.2.2006
SESTANEK ODBORA TMINSKE PUSTNE MUZIKE
Navkljub razrešitvi številnih problemov povezanih z aktivnostmi TPM-ja ob letošnjem Pustu, pa se je včeraj na nujnem sestanku zbral Odbor TPM-ja. Resnost situacije je na sestanek pripeljala vseh 7 odbornikov (občasno so se jim pridružili še drugi člani TPM-ja), ki so tri ure pretresali kadrovske, programske, finančne in kostumske zadeve. Po sestanku se je z Albinčem Trojerjevim spregovorilo in dogovorilo o nadaljevanju dela na novem instrumentu.
Pred sestankom so Juanc, Dani in Tona predstavili Poslednjo tminsko legendo novinarki Dela Katji Roš. Objava članka sledi v naslednjih dneh. Tudi na oglasni deski.


13.2.2006
PUST VSE BOLJ BLIZU
Da se pustni čas neusmiljeno približuje dokazuje tudi zanimanje za Tminsko pustno muziko. Obisk spletnih strani se je močno povečal, najbolj na »udaru« je foto album. Samo v zadnjem tednu je bilo zabeleženih 126 obiskov, od prve lanske objave pa nekaj manj kot 3.000.
Zanimanje narašča tudi za nastop v TPM-ju, saj je kar nekaj Tolmincev izrazilo to željo, kontakti pa so vzpostavljeni tudi z skupino mažoretk iz Deskel, sicer državnih prvakinj.
Prav tako je naraslo zanimanje medijev. Poleg reportaže na TV Tmin, ki se bo snemala ta teden, in intervjuja na Radiu Alpski val, se obeta še 4 minutna reportaža za TV Koper.
Dilema: vsega preveč ali od viška glava ne boli.


9.2.2006
NOVE PUSTNE OBLEKE
V torek je v »Gostilni pri Kranjcu« potekalo pomerjanje novih pustnih oblek – spodnjih delov. Muzikanti so bili nad videnim navdušeni. Nove obleke pomenijo obuditev kostumov, ki jih je TPM že nosila v 70-ih letih prejšnjega stoletja, a so se žal izgubile. Nova obleka pomeni tudi zaokrožitev pustnih oblek TPM-ja, saj naj bi se v prihodnjih letih predvsem obnavljale stare.
Po pomerjanju se je odšlo h gostiteljici in sponzorki Veri v »Bar Grad«, kjer se je veselo vzdušje ob Silvotovi »zaski« in domačem hlebcu nadaljevalo pozno v noč.
Pomerjanje oblek se je za zamudnike nadaljevalo še v sredo, danes pa bodo na popravke odnesene k šivilji.


7.2.2006
DELOVNA AKCIJA IN NOVE PUSTNE OBLEKE
V soboto so tri delovne skupine opravile pomembno delo. Pod vodstvom modnega kreatorja Tona se je izdelalo 13 maskot za letošnji Pust. Gospodar Srečko je s svojo ekipo uredil predprostore skladišča, tako da sedaj nudijo polno zadovoljstvo njihovim uporabnikom. Klepar Albinč Trojerjev pa je s sodelavci pričel dela na novem instrumentu, ki bo unikat in rariteta v slovenskem glasbenem prostoru. Na loščenju instrumentov je svoje delo zastavil in z odliko opravil Čine.
Včeraj so bile dokončane obleke, tako da danes ob 18:00 uri sledi pomerjanje v Gostilni pri Kranjcu. V čast kulturnemu prazniku.


31.1.2006
DELEGACIJA TPM-ja NA OBISKU PRI PEPIJU
Delegacija Tminske pustne muzike (Tona, Dani, Srečko) je včeraj obiskala najstarejšega člana 76-letnega Pepija Pečnikovga. Pepi se pri sestri v Zadlazu dobro počuti in neverjetno hitro okreva po poškodbi kolka, ki jo je staknil pri padcu v domači hiši. Prisrčen pogovor ob domači hrani in pijači se je zaključil z željo, da se Pepi za Pusta tako ali drugače ponovno pridruži TPM-ju.


28.1.2006
OBLEKE NARED
Potem ko so bili v preteklih dneh pod vodstvom modnega kreatorja Tonija izdelani zgornji deli in detajli novih oblek, je danes zjutraj krojaški pustni in siceršnji velemojster Bezlin izdelal še spodnji del nove pustne obleke TPM.
Popoldne je bilo vse dostavljeno šivilji kar pomeni, da se je mesec dni pred Pustom glavno delo končalo. Prvič v zadnjih 10-ih letih.


25.1.2006
2. VAJE TPM
Na današnjih drugih vajah Tminske pustne muzike se je prvič letos vzelo v roke skoraj leto dni odpočite instrumente. Posledica tega dejstva je bilo nekoliko razglašeno muziciranje, korektur je bila deležna zlasti »baterija.«
Po vajah se je na sestanku pogovorilo o nadaljnjih aktivnostih v zvezi z letošnjim Pustom, zlasti izpostavljen je bil Pustni ponedeljek, ki bo prvič zaznamovan s posebnimi Pustnimi aktivnostmi. Na koncu je bila sprejeta težka odločitev o še enem gostovanju – na Livku. Prijazni in zgledni organizatorji »iz soseščine« so s svojimi argumenti prepričali Poslednjo tminsko legendo, da se v soboto 18. februarja udeleži »Pustovanja na meji.« Ponovno bo prenaporno.


19.1.2006
ODLOČITEV PADLA
Na včerajšnjih 1. vajah Tminske pustne muzike, ki so po pričakovanju minile brez vaj, je padla odločitev o letošnjih pustnih aktivnostih – nedelja 19. februar Kanal, sobota 25. februar Opčine (I), nedelja 26. februar Cerknica, ponedeljek 27. februar Tolmin, torek 28. februar Tolmin, sreda 1. marec Tolmin, nedelja 12. marec Sedegliana (I).

Vaje bodo potekale vsako sredo do pustnih aktivnosti, t.j. sreda 25. januar, sreda 1. februar, sreda 15. februar.

Potrjena je bila odločitev o izdelavi novih kostumov. Modni kreator Toni je predstavil novo pridobitev – modni kovček TPM.

V TPM sta bila sprejeta dva nova člana, ki sta se po običaju izkazala z »rundo.«
Juriš na Pusta se je pričel.



17.1.2006
KAM ZA PUSTA - drugič?!
Jutrišnji sestanek vseh muzikantov Tminske pustne muzike bo vsekakor minil v znamenju – KAM ZA PUSTA?! Po vabilih iz Opčin (I), Kanala, Cerknice so prišla še vabila iz Nimisa (I), Sedegliana (I) in Livka. Če k temu prištejemo še muziciranje v Tolminu na Pustni torek in Pepelnično sredo potem je jasno, da bi bilo najbolj zdravo ostati DOMA, pardon - v Tminu.



13.1.2006
KAM ZA PUSTA ?!
Glede na sloves, ki ga Tminska pustna muzika – Poslednja tminska legenda uživa, tudi letos vabila za gostovanja dežujejo. Po vabilu iz Trsta sta prišli še vabili iz Kanala in Cerknice in če dodamo še tradicionalne pustne aktivnosti v Tolminu in okolici bo odločitev o tem KAM? izjemno težka. Sprejeta bo v sredo, 18.1., na 1. srečanju vseh muzikantov. Za člane TPM, katerih povprečna starost je 50 let, se že sedaj lahko reče, da bo tudi letošnji Pust PRENAPOREN.



12.1.2006
1. VAJE TPM ZA PUST 2006
V sredo, 18.januarja 2006, bodo v Bifeju Grad v Tolminu s pričetkom ob 19:00 uri 1. vaje Tminske pustne muzike za Pust 2006.
Na vajah bo predstavljen okvirni program letošnjih pustnih aktivnosti TPM, obenem pa bo podano poročilo o dosedanjih aktivnostih Odbora TPM.
Prvič letos se bo prijelo za inštrumente in se jih spihalo. Tudi ustnice.



     >>Novice

--] TPM © Copyright 2003 graphics, design Lara-K . Webmaster [--