Foto galerija
Video galerija
Simboli
Himna
E-mail

H53
Pust v Cerknici
Kraški pust
Striček

       >>Novice

PETA PRED BOŽIČNA DOBRODELNA STOJNICA
24.12.2014 bo Društvo TMINSKA PUSTNA MUZIKA pripravilo že 5. dobrodelno stojnico pod sloganom »NAJ NA BOŽIČ NIHČE NE TRPI POMANJKANJA«. Stojnica je dobrodelna. Vse, kar nam podarite, podarimo naprej, veseli bomo tudi igrač.

PRAZNIK FRIKE – 04.10.2014
Kot vsako leto, je ekipa TPM sodelovala na prazniku frike v Tolminu. Letos je bila ekipa malo spremenjena in dopolnjena. Tudi letos so našo stojnico obiskali številni ljubitelji frike, saj je «tapraua tminska frika«, pravšnja za poznavalce. Letos je na prazniku sodelovalo kar 8 stojnic.
Praznik frike u Tminu je za nas »zakon«, zato se ga bomo vedno aktivno udeleževali.

PUNTARSKI DNEVI – MNOGOBOJ 05.07.2014
Tudi letos je ne naše društvo aktivno udeležilo Puntarskih dnevov, tokrat kar z dvemi ekipami za puntarski mnogoboj, kjer smo dosegli drugo mesto. Igre so bile zanimive, vzdušje odlično, ravno tako rezultat.

PETEK, 26.04.2014 – NAGRADNO KOPANJE IN PO PUSTNAA VEČERJA
Letos smo popustno večerjo združili z nagrado, ki smo jo prejeli na povorki v Portorožu – kopanje v bazenu Bernardin. Tako smo se dobili v zgodnjih popoldanskih urah na zbornem mestu – avtobusni postaji v Tolminu. Izleta se je udeležila velika večina članov. Tako smo se, lahko rečemo, prvič v zgodovini tminske pustne muzike kot take in društva odpravili na izlet.
V vellnes centru Bernardina smo se dobro počutili, naplavali in nasmejali. Po kopeli smo bili že pošteno lačni, zato se nam je v restavraciji Doro v Izoli v odlično prilegla izvrstno pripravljena večerja. Ob zvokih našega pustnega ansambla smo tradicionalno pupustno večerjo še malo podaljšali. V poznih večernih urah smo se vsi prešerni vrnili domov in si obljubili, da bomo tak zaključek pustovanja poskušali še ponoviti.

SREDA, 03.02.2013 – POGREB PUSTA
Kot vsako leto je bilo tudi letos potrebno pusta pokopati. Člani – Mrak, Petek, Klobučar so pusta pripravili na parah že zjutraj ob 08,00 pred blagovnico in se menjali vse do16:30 ure, ko smo se pridružili ostali člani in nekateri domačini. V povorki smo skupaj odšli do mostu čez Tolminko, kjer smo pusta zažgali in odvrgli v Tolminko. Po pogrebu odšli na joto, pospravili instrumente v skladišče ter tako zaključili s pustnim dogajanjem za leto 2014.

TOREK, 02.03.2014 - Tolmin
Kot vsako leto je tudi letos v Tolminu to naš najbolj pomemben nastop. Nastop v domačem kraju. Kot vsako leto smo se dobili nekaj pred 15,00 uro, prevzeli instrumente, si uredili obleke (AD TMINSKGA GRAFA MUZIKA) in ob 15,00 uri pričeli z muziciranjem pred barom Grad. Nadaljevali smo kot vsako leto z muziciranjem do doma upokojencev ter nato preko Pregljevega trga do Mestnega trga. Tu smo igrali za otroke in ostale udeležence približno eno uro, nakar smo nadaljevali z našim programom
muziciranje »Ad kantona do kantona da tazadne betule » (Bar Pod Murvo, bar M, Paradiso, pizzerija pri Martini, Okrepčevalnica Tmin, in zaključili v baru Grad.
Utrujeni od napornega vikenda smo pospravili instrumente in odšli domov.

NEDELJA, 01.03.2014 – ISTRSKI KARNEVAL – PORTOROŽ
V skladišču smo se dobili ob 08:15 prevzeli (Ad Tminskga grafa muzika). Ob prihodu smo si pred nastopom skrbno uredili obleke. Prireditev je bila organizirana tako, da je morala vsaka skupina dati v članstvo komisije enega člana svoje skupine. Naš član je bil naš predsednik, kateri nas je odlično zastopal in članom komisije zelo podrobno razložil in pojasnil pomen naše maske. Da je bilo to res, se je izkazalo pri samem ocenjevanju, saj so člani na osnovi povedanega in nato videnega in slišanega zelo dobro vedeli kakšno oceno zaslužimo. Lahko se pohvalimo za kar dvojno prvo nagrado. Po povorki in prejemu nagrad smo odšli k našemu sponzorju v Ribiško kantino pred povratkom v Tolmin smo se ustavili še pri sponzorju v gostilni Grozd v Ročinju na večerji. Ob prihodu v Tolmin smo pospravili instrumente v skladišče in odšli proti domu.

SOBOTA, 29.02.2014 – KOČEVJE – MAČKARADA
Dobili smo se ob 08:30, prevzeli instrumente v skladišču, si uredili obleke(Ad Tminskga grafa muzika) in se odpravili proti Kočevju, kjer je bilo naše prvo gostovanje. Po povorki smo pojedli toplo malico, ki nam je pripadala ter se malo pogreli v dvorani in spremljali nadaljnji program, nato pa se napotili proti domu. Postanek smo napravili pri naši zvesti sponzorki Marjetki v gostilni v Trebuši. Gostiteljici smo zaigrali naš repertoar, kot že nekaj let pa nam je pri tem tudi pomagala (bobni). Ob povratku v Tolmin, smo pred odhodom domov zaigrali tudi naši stalni sponzorki v baru Grad.

PETEK, 28.02.2014 – KALEDA
Društvo TPM se je aktivno lotila dela že v začetku januarja in pridno vadila vse do pustnih dni.
Letos smo se ponovno za kaleda odločili da se predstavimo v kostumih meksikancev. Kot vsako leto smo se tudi letos zbrali v skladišču, prevzeli instrumente in tako ob 16,00 uri bili že na turneji. Kot običajno, smo se najprej ustavili na kmetiji Konec v Volčah. To je bil naš že najmanj deseti obisk kmetije zapovrstjo. Gospodarju in družini z veseljem zaigramo naše stare in nove pesmi medtem, ko gospodinja hiti z nošenjem domačih dobrot na mizo. Temu se res ni moč upreti. Pot smo nadaljevali do naše članice na Čiginju – sobe Silva. Tu smo dobili letos novega sponzorja – soseda The blue house g. Valentina Leban Reja. Valentin je spekel pecivo, Silva pa postregla s toplo pijačo. Ubrani zvoki TPM so prešerno odmevali po Čiginju in privabili kar nekaj domačinov.
Letos smo ponovno pot nadaljevali do Mosta na Soči k našemu članu in tokratnemu sponzorju – bar Pri Miklavžu, kjer smo se po rundi igranja odžejali. Na lanskoletno povabilo ga. Renate – Penzion Kobala, smo našo pot nadaljevali v Poljubinj, a žal dobili vrata zaprta. A nič ne de, nadaljevali smo do okrepčevalnice v tolminskih koritih, našega vsakoletnega sponzorja. Gostitelju g. Zlatku in Verici zaigrali naš vsakoletni repertoar in se okrepčali. Ostale sta nam je tako le še dve lokaciji. Prva je gostilna Štefan v Zatolminu. Tudi tu nas lastnik vedno lepo sprejme in postreže. Mi pa se mu seveda z veseljem zahvalimo z venčkom ljudskih pesmi. Vedoč, da nas čaka naporen vikend, smo se gostitelju zahvalili in odšli še do naše stalne sponzorke v bar Grad, repertoar ponovili, pospravili instrumente ter in si zaželeli lahko noč, ter srečanje naslednje jutro.



     >>Novice

1.Himna (integralna)
2.Himna (razsirjena)
3.Himna (gola)
4.Program
5.Livek 2010 (foto)
6.Videogalerija

--] TPM © Copyright 2003 graphics, design Lara-K . Webmaster [--